torstai 23. helmikuuta 2012

Jeesustelulla ei ole loppua.

Seuraavaksi aion kirjoittaa asioista jotka varmasti jakavat mielipiteet rankasti.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012022315243243_uu.shtml

Iltalehti uutisoi yllä olevassa uutislinkissä penkkaripilasta joka on iltalehden ilmeisesti keski-ikää lähestyvien toimittajien mielestä ehkä jopa mauttomin pila ikinä.

Pilahan on sinällään erittäin osuva.

Ensinnäkin. Mikä ihme siinä on että me täällä pohjoisessa voidaan jeesustella asiassa jonka kanssa oltiin tekemisisssä hyvinkin vahvasti vajaa 70 vuotta sitten? Suomi soti saksan rinnalla ja suomi lähetti juutalaisia, omia kansalaisiaan Saksaan leireille, joissa epäilemättä kyseinen teksti komeili mielekkäästi portin päällä.

Toiseksi. Nykyaikainen koulujärjestelmä alkaa yhä enemmissä määrin muistuttamaan lähes keskitysleirimäistä työskentelyä. Nykyisessä taloustilanteessa erityisesti korkeasti koulutetuille ei ole mikään automaatio työllistyä. Ulkomailta tulee halvempi ihminen tekemään työn että heilahtaa. Tästä huolimatta yhä nuoremmilta odotetaan koko ajan enemmän. Jos yhteiskunnan naurettaviin vaatimuksiin vastattaisiin, jäisi lapsuus ja nuoruus elämättä kokonaan. Opiskelu ei ole sitä elämistä. Ihan vaan tiedoksi. Valtaosa parhaista ja opettavaisimmista kokemuksista tulee nuorena aivan muualta kuin koulusta.

Kolmantena pointtina, toisen maailmansodan lopusta on melkein 70 vuotta. Tämän päivän nuori on arvoiltaan sellainen, että hän ei haikaile menneitä eikä myöskään kadu mitään 70 vuotta sitten tehtyjä temppuja ja peliliikkeitä. Hän tuntee että suomalaisen yhteiskunnan olisi jo aika antaa menneisyyden haamujen vaipua unholaan ja katsoa vaihteeksi eteenpäin. Tämä on hienoa ajattelua. Miksi pitäisi välttää esimerkiksi kyseisen lauseen käyttöä? Miksi pitäisi välttää hakaristiä jolla on kenties tuhansia vuosia historiaa onnea tuovana symbolina tai aurinkoa symboloivana merkkinä ennen kuin natsit keksivät ottaa sen aatteensa liikemerkiksi. Onneksi kaikki nuoret eivät ole jumiutuneet vanhempiensa tai isovanhempiensa katsantokantoihin ja miettivät asioita omilla aivoillaan.

Aikaisemmin kirjoitin että paskaa lakia ei pidä noudattaa. Sama pätee ajatteluun. Muodostakaa hyvät ihmiset omat mielipiteenne ja pitäkää niistä kiinni. Keskustelua pitää herätä ja sen myötä voi olla että mielipide muuttuu. Älkää kuitenkaan koskaan antako jonkun kertoa teille mitä mieltä pitäisi jostain asiasta olla.

Ehkä Suomikin liikahtaa eteenpäin tulevina vuosikymmeninä kun saadaan uusia ajatuksia ja uutta verta vanhojen kurppien tilalle. Toivotaan etteivät nämä kurpat myy suomea sitä ennen ulkomaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti