tiistai 28. helmikuuta 2012

No jos nyt vähän retostelen.

Iltalehti kertoi tänään tutkimuksesta jossa selvitettiin miesten ja naisten kuolleisuutta eri ammateissa.

Naisten puolelta synkimmin ammatti näytti vaikuttavan siivoojan, tarjoilijan ja kiinteistönhuoltajan ammatissa. Miesten puolella omaishoitajan, tarjoilijan ja siivoojan ammatit veivät hengen mielekkäästi.

Kokonaisuutena ajatellen ammattiryhmät joissa koulutus on alhaista, palkka on perseestä ja käytännössä ei ole mitään uraa vaan pelkkä hanttihomma, kuolema korjaa aikaisemmin.

Sitten tuli lause joka nyt sai minut vähän retostelemaan liittyen eiliseen kirjoitukseeni padoista ja avun hankkimisesta.

"Miehillä itsemurhat nostivat kuolleisuutta: muun muassa paperimiehillä, metallityöntekijöillä ja kaivosmiehillä ylikuolleisuus liittyi itsemurhiin."

Mikäs kuvaa näitä töitä parhaiten? No se että rahaa tulee mukavasti ja ala on vahvasti miesvaltainen ja siellä vallitsee suomalainen äijäkulttuuri. Tehdaspaikkakunnalla kasvaneena tiedän hyvin miten menee tehdastyöläisen kuukausirytmi. Tehdään aamut, illat ja yöt ja sen jälkeen ollaan viikko humalassa. Ei ole rahasta kiinni. Humalassa sitten voidaan vähän opettaa vaimoa ja lapsia. Ihmisellä on varmasti paha olla kun hän käyttäytyy noin. Äijä kulttuurin mukaisesti apua ei voi pyytää.

Case closed. Menen katselemaan tyhjään jääkaappiin.

Linkki iltalehden juttuun : http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012022815262232_uu.shtml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti