sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kaiken kieltämällä ruokitaan pahoinvointia.

Hyvinkäällä ammuttiin ihmisiä.

Tapahtuma on valitettava mutta sen seurauksena poliitikot ovat taas keksimässä mitä ihmeellisimpiä tapoja rajoittaa vapauttamme.

Aseiden säilytystä koskevaa lainsäädäntöä tiukennetaan. Kohta et enää saa säilyttää omaa omaisuuttasi kotonasi. Suomen typerät käytännöt omistusasioissa kasvavat aivan uusiin sfääreihin. Iltalehti otsikoi isosti ampujan, 18-vuotiaan pojan, facebook-päivityksillä. Uutisia revitään tunnista tuntiin vaikka tyhjästä. Luodaan ihmisille mielikuva ja vahva kanta asiaan ennenkuin tuomioistuimen nuija kopahtaa pöytään. Mikä röyhkeys!

Suomalaista yhteiskuntaa vaivaa vahvasti asioihin reagoiminen kieltämällä.

Kielletään negatiivinen tapahtuma, kielletään tapahtuman seurauksena jotakin. Ketään ei tunnu kiinnostavan seikat miten tilanteeseen on päädytty ja miten voitaisiin jatkossa estää asioiden ajautuminen samaan uomaan, tuhon tielle.

Nykyaikaista pahoinvointiyhteiskuntaa kuvaa erinomaisesti sanapari, itsekäs-muuttumaton.

Itsekkäästi voidaan kieltää kaikki mitä halutaan. Ei ole pakko hyväksyä tapahtunutta ja ryhtyä toimiin vaan voidaan tarpeen vaatiessa vaatia muita muuttamaan omaa käyttäytymistään jotta ei itse tarvitsisi muuttua.

Muuttumaton tuleekin sitten tuosta kaikesta. Ketjureaktiosta täynnä länsimaisen yhteiskunnan ja moraalin rappiota ja itsekkyyttä. Ajattelemattomuutta sekä suoranaista tyhmyyttä. Asioista ei oteta opiksi, vaan luotetaan siihen että joku kerta toisensa jälkeen kieltää taas uuden asian, holhoten meitä oikeaan suuntaan, tai nostaa suosta rahalla tai vallalla.

Mitä enemmän ihmisiä kielletään, sitä enemmän esiintyy pahoinvointia. Hyvinvointi vaatii kehittyäkseen virikkeitä itsenäiseen ajatteluun ja päätöksen tekoon, riittävän toimeentulon ja hyvät ihmissuhteet.

Ei kukaan meistä halua elää yhteiskunnassa jossa meille kerrotaan joka asiaan miten se tulee tehdä.

Koska on jo myöhä, en asiasta enempää kirjoita. Aihetta on kuitenkin jo sivuttu useita kertoja menneissäkin julkaisuissa.

Barrikadeille kieltämistä kohtaan! Ei saa kieltää ihmistä olemasta ja tekemästä eikä missään tapauksessa saa kieltää jotain ikävää tapahtumaa koska sen käsittelyn kautta tapahtuu kasvua. Käsittelemättä jättäminen aiheuttaa tuskaa itselle ja muille.

Rauha Hyvinkäällä kuolleille. Jokainen sivullinen uhri on turha. Jokainen tälläinen tapahtuma on avunhuuto yhteiskunnalta joka voi pahoin. Kukaan ei vain kuuntele sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti