lauantai 12. helmikuuta 2011

RIngaling ja silleen.

On se vaan tänäänkin jotain kirjoitettava. Kerrankin voin aloittaa jollain positiivisella tämän postauksen.

Ensimmäinen positiivinen asia. Viimeinkin joku muukin on herännyt vaatimaan jeesustelun poistamista valtion organisaatioista. Iltalehti kertoo verkkojulkaisussaan että vapaa-ajattelijoiden liitto on tehnyt esityksen jossa puolustusvoimat ja rikosseuraamusvirasto luopuisivat papeistaan. Tätä perustellaan juuri sillä tavoin kuin olen itse miettinyt jo vuodesta 2006. Uskonnollisten menojen tulisi perustua vapaaehtoisuuteen. Tähän väliin oikeastaan voisin kertoa oman tarinani siitä miten erosin kirkosta.

Oli viime vuoden alkupuolella aamu ja eräässä varuskunnassa järjestettiin aamuhartaus. Kysyin että onko tämä hartaus pakollinen kaikille. Minulle vastattiin että kaikki ketkä kuuluvat kirkkoon ovat velvoitettuja osallistumaan. Menin samantien huoneeseeni ja avasin internetin. Erosin kirkosta ja ilmoitin että pitäkää vittu tunkkinne.

Ongelma ei siis ole pelkästään se että kirkkoon kuulumattomia tai muihin uskontokuntiin kuuluvia pakotetaan ottamaan osaa luterilaisiin menoihin, vaan myös se että kirkkoon kuuluvat joutuvat uskontokuntaan kuulumisen takia osallistumaan käskettyinä hartauksiin yms. Se on väärin.

Toivottavasti aloite menee läpi. Epäilen sitä hyvin vahvasti koska puolustusvoimat elää edelleen 1930-luvun arvomaailmassa. Koti - Uskonto - Isänmää. Tätäkin kolmikkoa pitäisi muokata ajan hengen mukaiseksi. Meillä on kuitenkin myös niitä kodittomia.

Toinen positiivinen asia tänään on Kataisen kannanotto keskustelussa ihmisten luottamuksesta politiikkaan. Katainen kertoi ymmärtävänsä kansan epäluottamuksen. Samassa puheenvuorossa hän kertoi myös tasapuolisuuden nimissä tukevansa pääomaverotuksen kiristämistä. Toivottavasti ei ole vain puheen helinää.

Nokiahommaan en viitsi edes ottaa kantaa. Jokainen näkee mitä tässä on tapahtumassa. Nokiaa viedään vahvasti kohdi yhdysvaltoja. Jostain kuulin että Nokia työllistää suoraan tai epäsuoraan noin 19 000 suomalaista. Kun tämä "rakennemuutos" on valmis, on hyvä että edes 80 työpaikkaa jää. Juuri sen verran kuin maahantuonti ja asiakaspalvelukoneisto vaatii.

Tämä päivä on ollut erittäin hyvä kaikin puolin. Aamulla herättyäni join kupin teetä. Sen jälkeen aloin kokeilemaan drinkkejä. Tuli taas todettua että Tequila ei sovi mihinkään. Join ensimmäiseksi Navy seal drinkin. Tähän hirvitykseen tulee 2cl Tequilaa ja 2cl Jägermeisteria. Nautitaan shottina. Nautinnosta ei tosin juuri voi puhua. Todella hävytöntä tavaraa. Toisena kokeiluna join Hot Totty cocktailin. Tähän juomaan laitetaan 4cl blended viskiä ja 1tl sokeria. Myös hunajaa voi laittaa mutta minulla ei sitä ollut saatavilla. Tämän koko setin niskaan kaadetaan kuumaa vettä. Tuloksena on todella hyvä flunssan karkottaja. Olin näin ollen melkolailla rentoja jo 0930 mennessä. Jospa sitä huomenna uudestaan kokeilisi jotain. Tänään on vielä lääkittävä itseään muutamalla tiukalla jääkäripaukulla.

Lopuksi aion suositella biisiä. Tämä on aivan mahtava kappale. My Chemical Romancen viimeisimmältä levyltä löytyy kappale Save yourself, I'll hold'em back. Suosittelen lämpimästi tutustumaan. Kappaleessa on erinomainen tunnelma. Biisi on juuri sellainen että kun sitä kuuntelee silmät kiinni, näkee itsensä istumassa linja-autossa takapenkillä ottamassa brenkkua ja katselemassa kaupungin valoja. Sellainen fallin away tunnelma.

Kappaleessa on myös todella hyvä teksti. Tähän lainaukseen on hyvä lopettaa tältä erää.

"We can leave this world, leave it all behind
We can steal this car if your folks don't mind
We can live forever if you've got the time"
- My Chemical Romance-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti