keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Jälkeen jääneen loppumaton tuska.

Facebook on saatanasta. Erehdyin taas lukemaan vuosien takaisten kavereiden tilapäivityksiä. Niitä lukemalla olen oppinut mitä tarkoittaa sosiaalinen paine.

Valtaosa on ottamassa asuntolainaa tai on jo ottanut sitä. Tuntuu että aikuinen ei kasva lopullisesti aikuiseksi ottamatta ensin asuntolainaa. Itse olen niin epäkypsä ja epäkelpo yksilö että minulla ei ole minkäänlaista tahtoa ottaa isoa lainaa. Samaan aikaan tunnen kuitenkin yleisen mielipiteen painavan hartioilla.

Mistä ihmeestä on Suomeen pesiytynyt omistamisen vimma? Tuntuu että vuokralla asuminen leimaa saman tien luottotietonsa menettäneeksi narkomaaniksi tai joksikin alkoholistiksi joka ei kykene kantamaan vastuuta omista asioistaan.

Jos minulla olisi rahaa niin en ostaisi asuntoa sittenkään. Ostaisin jonkinlaisen palstan metsää tai suota tai mitä tahansa. Palan kaunista luontoa jonne voisin tarpeen vaatiessa paeta päivä päivältä typerämpää yhteiskuntaa. Samalle palalle aikanaan menisin kuolemaan ja samalle palaselle maata ruumiini joskus haudattaisiin.

Omistamisessa on omat hyvät puolensa. Jos omistat jotain voit taloudellisesti kohtuullisesti. Itse koen talouden ja rahan vallan kaikista ahdistavimpana asiana koko maailmassa. Ihmisen onnellisuus tuntuu rakentuvan rahan varaan. Siihen meidät kasvatetaan pienestä pitäen. Aikaisemmin on voinut rahattomana tulla toimeen edes jotenkin. Nykyään rahattomana kuolee. Kukaan ei auta koska yhteiskunnan mielestä olet hylkiö.

Näistä kaikista syistä valtaosa ikäryhmästäni ja yleensäkin ihmisistä pitää minua varmasti kakarana. En suostu taipumaan yhteisesti hyväksyttyihin mielipiteisiin. En halua antaa valtaa rahalle tai muulle ihmisen luomalle valheelle. Elämä on kokemista ja haluaisin kokea sen ympäristönä jossa jokainen voi elää sopusoinnussa luonnon ja toisten ihmisten kanssa. Jossa jokaisella olisi jonkinlainen mahdollisuus elää myös omistamatta mitään jos niin haluaa.

Goa trance sai tällaisia ajatuksia juoksemaan mielessäni. Ajatuksen virtaa. Toivottavasti Mayat oikeasti tiesivät jotain suuresta muutoksesta. Toivottavasti jotain tapahtuu 2012. En toivo ihmiskunnan tuhoa vaan toivon jotain mullistusta joka avaisi silmämme ja ohjaisi pois tältä väärältä tieltä jonka olemme valinneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti