maanantai 25. heinäkuuta 2011

Kierrätystä ja vastarintaa.

Tulinpa juuri yövuorosta kotiin. Jonkin verran väsyttää mutta ajattelin kuitenkin kirjoitella ennen kuin painun nukkumaan.

Toivottavasti tänään on hyvä ilma jotta pääsen testaamaan rakennelmaani. Löysin nimittäin roskalavalta hyvää levyä ja puutavaraa ja rakentelin jonkinlaisen penkkiä muistuttavan viritelmän. Tämän lisäksi löysin metalliromu lavalta kolme pätkää kulmarautaa joista tein sitten kulman koko penkin toiselle sivustalle.

Kokonaisuudessaan rakennelmaa voisi kutsua ghettokurbiksi. Kustannukset koko hoidolle olivat pyöreät nolla euroa. Kuvan lisään kun saan johonkin tipautettua ja koeponnistettua viritelmän. Voi tosin hetki mennä sillä auto tuntuu vaan päivä päivältä menevän enemmän ja enemmän hajalle.

Eräänä päivänä tein tutkimusta netissä millaisia valoja ovat ihmiset erilaisista esineistä tehneet. Tarkoitukseni olisi siis saada tavanomaisesta poikkeava valaisin mikä mielellään jollain tavalla heijastaisi jonkin sortin kuvioita ympäristöön. Löysin hienoja luomuksia.

Hienoja esineitä saa tehtyä pois heitetyistä kamoista pienellä luovuudella ja viitseliäisyydellä. Ajattelin itsekin kokeilla mitä saisin aikaan. Erityisen hieno oli eräs vanhoista C-kaseteista rakenneltu valaisin. Tässäpä teille linkki:

http://www.ecofriend.com/entry/cassette-lamp-recycling-never-looked-this-cool/

Jostain syystä valo ja valaisimet ovat minulle jonkinlaisia pakkomielteitä. Valoilla saa luotua tunnelmaa ankeaankin ympäristöön. Uskon että kirpputorilta löytyy C-kasettia laatikoittain kohtuulliseen hintaan. Haasteeksi muodostuu sitten hankkia sopivan tyylikäs puinen tai keraaminen jalka ja hyvä valaisin. Näitäkin varmasti löytää kun etsii.

Tälläistä se nyt on. Auto hajoaa pikku hiljaa pihalla. Työt ottaa päähän. Syksykin tulee. Talveksi olisi mukavaa saada auto joka toimii. Viime talvi oli hirvittävää aikaa kun ei päässyt liikkumaan mihinkään. En halua sellaista uudestaan.

Olen katsellut Chevroletteja. Pakettiauto olisi näppärä näihin reissukuvioihin kun harvemmin lyhyelle reissulle lähdetään. Näin ollen pakettiauton lastaaminen täyteen ei ole mikään ongelma. Astro on ollut mielessä jo pitkään näppärän kokonsa takia. 5 henkilölle istuimet ja hyvin tavaratilaa on hyvä yhdistelmä. Auto on pienempi ja pelkistetympi kuin chevy van jolloin se myös todennäköisesti kuluttaa vähemmän. Kuitenkin alkuperäisessä isossa vanissa on sitä jotakin. Pienellä tutkimustyöllä löytyi vielä Fordilta Econoline pakettiauto. Sekin on aika hulppea peli.

Nyt kun vain saisi jostain rahaa. Autoja on kohtuullisesti saatavilla mutta autot joissa ei ole laittoa heti tiedossa maksavat puolestatoista tuhannesta eurosta ylöspäin. Kitaroita olisi kyllä mutta ei mitään sellaista mikä yksinään ratkaisisi ongelman. Eivät taida lainaakaan antaa pankista.

Nyt alkoi nukuttaa aika tavalla. Juonpa siiderin loppuun ja nukkua hetken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti